توضیحات
معرفی کتاب تختخوابت را مرتب کن
کتاب تختخوابت را مرتب کن اثری از ویلیام اچ مکریون ژنرال بازنشستهی ارتش آمریکا و شامل ده درس بنیادین برگرفته از تجارب عجیب و سخت او در دوران خدمتش در ارتش است. این ده فصل که برگرفته از سخنرانی مکریون در دانشگاه تگزاس در آستین در سال ۲۰۱۴ است، با استقبال قابلتوجهی مواجه شده است. استقبالی که از خود دانشگاه و برخلاف تصور مکریون آغاز شد.
انتشارات کتاب کوله پشتی این کتاب را با ترجمهی حسین گازر منتشر و برای خرید و دانلود در طاقچه ارائه کرده است.
درباره کتاب تختخوابت رو مرتب کن
کتاب تختخوابت را مرتب کن نوشتهی «ویلیام مکریون»، ژنرال بازنشستهی ارتش آمریکا است. کتابی در حوزهی موفقیت و خودیاری که در ده فصل تالیف شد و ده درس اصلی مکریون برای زندگی را در خود جای داد. درسهایی که بسیاری از آنها از دل رخدادها و حوادث سخت و بعضا کشندهای که مکریون تجربه کرد، برآمد. درسهایی بعضا در شرف مرگ، که حامل خالصترین و اصیلترین افکار و احساسات انسانی است، چرا که در زیر سایهی سنگین مرگ، کسی جز به زندگی فکر نمیکند، تظاهر و بازی با الفاظ رنگ میبازد و اندیشه در خالصترین حالت خود شکل پیدا میکند. این خلوص را با خواندن کتاب و در جایجای آن احساس کرده و لذت برآمده از آن را که بیمانندترین لذات است، درک خواهید کرد. کتاب تخت خوابت رو مرتب کن که در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز قرار گرفته، بهدست «حسین گازر» به فارسی برگردانده شده و بههمت انتشارات «کتاب کولهپشتی» در اختیار مخاطبان فارسیزبان قرار گرفته است.
این کتاب با وجود حاصل آمدن از تجاربی سخت و جانگاه، کتابی پیچیده و غریب نیست. درسی که از آن تجربههای غریب به دست آمده، اتفاقا بسیار ساده است و با جان آدمی قرابتی بسیار دارد؛ از اینرو برای درک آموزههای این کتاب، تنها کافیست با آن همراه شوید. درسهایی آسان که از تختخواب آغاز میشود. سادهتر از این احتمالا نمیتوان شروع کرد و طرفه اینکه موثرتر از این نیز احتمالا نمیتوان توصیهای یافت. ده درس کتاب که در قالب ده فصل ارائه شده است، در عین تفاوت و مجزا بودن، مجموعهای بههمپیوسته و الهامبخش را تشکیل دادهاند.
خواندن کتاب تختخوابت را مرتب کن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب را به طرفداران ژانر موفقیت و خودیاری پیشنهاد میکنیم.
چرا باید کتاب تخت خوابت رو مرتب کن را بخوانیم؟
«تختخوابت را مرتب کن» چکیدهی یک عمر فعالیت در ارتش و تجربههای سخت و پرچالش و تعمقات نویسندهی آن است. کتابی کوتاه که تماما از تجربه و عمل برآمده و با شعارهای توخالی و زرد تفاوت دارد. خواندن این کتاب جذاب و دلنشین با توجه به صفحات نهچندان پرتعدادش وقت چندانی از مخاطب نخواهد گرفت و بسیار به او خواهد افزود.
درباره ویلیام اچ مک ریون
ویلیام هری مکریون دریاسالار بازنشستهی نیروی دریایی ایالات متحده است. او در ششم نوامبر سال ۱۹۵۵ در کارولینای شمالی به دنیا آمد. پدرش افسر نیروی هوایی بود. خانوادهی مکریون در کودکی او به تگزاس نقل مکان کرده و در سنآنتونیو ساکن شدند. مکریون در دبیرستان تئودور روزولت تحصیلاتش را ادامه داد و پس از اتمام آن وارد دانشگاه تگزاس شد. مکریون در سال ۱۹۷۷ مدرک لیسانس خود را در رشتهی روزنامهنگاری گرفت. او دورهی فوقلیسانس خود را در دانشکدهی نیروی دریایی گذراند. مکریون از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ بهعنوان نهمین فرمانده مرکز فرماندهی عملیات ویژهی ایالات متحده خدمت کرد. او همچنین اولین مدیر مرکز هماهنگی نیروهای عملیات ویژهی ناتو است.
آخرین مأموریت مکریون در ارتش آمریکا، فرماندهی تمامی نیروهای عملیات ویژه بود. مکریون پس از ۳۷ سال خدمت در نیروی دریایی ارتش ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ بازنشسته شد. او پس از بازنشستگی از نظام، در دورهای به ریاست دانشگاه تگزاس رسید. مکریون یکی از منتقدان سیاستهای داخلی و خارجی دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا بود. این ژنرال بازنشسته، نویسندگی را نیز تجربه کرده و تجارب خود را در قالب پرفروشترین کتاب خود با عنوان «تختخوابت را مرتب کن» منتشر کرده است.
همهچیز از تختخواب شروع میشود
کتاب تختخوابت را مرتب کن اثر ژنرال مکریون مانند روز هر فرد، از تختخواب آغاز میشود. او مثل دیگر بخشهای کتاب از تجارب خود در ارتش الهام گرفته و آنها را باز میگوید؛ از اهمیت یک اتفاق ساده که شاید پیشپاافتاده به نظر آید، اما میتواند تمام روز آدمی را تحت تاثیر خود قرار دهد.
نظم، انضباط و توجه به جزئیات از اولین قدمها باید آغاز شود تا به کل روز تسری پیدا کند. نظم در کار و کنترل امور شخصی و کاری نیز بهراحتی از دست انسان خارج میشود. توجه به جزئیات از اولین لحظهی بیداری نقشی تعیینکننده دارد. از دست دادن اولین فرصت برای به قاعده حرکت کردن و به نظم آمدن، بعید نیست معادل از دست دادن کل بازی باشد. ازاینرو ژنرال عنوان بسیار هوشمندانهای را برای درس اول خود و فصل اول کتاب انتخاب کرده است: «کار امروز به فردا مگذار». چهبسا توجه به جزئیات که نشان از اهمیت دادن به ارزش هر لحظهی زندگی دارد، انسان را از مخوفترین گردابها نجات دهد. انگیزههای معجزهگر را باید از اتفاقات ساده پیدا کرد و پیدا نیز میتوان کرد. انگیزهای که در سیاهترین لحظات آدمی را حفظ میکند، همانگونه که مکریون گفته: «در نبردها سربازان میمیرند، خانوادهها داغدار میشوند و روزها، طولانیتر و پراضطراب میشوند. شما دنبال چیزی هستید که تسلای خاطرتان باشد؛ چیزی که انگیزهی شروع روزی جدید را در شما بیدار کند و بتواند حسی از غرور را در این دنیایی که گاهی به زشتی میگراید، در شما به وجود بیاورد».